Co nás čeká

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

  

blatenska rybi polevka

Kurzy

Základní kurz zpracování ryb

Tápete v základních dovednostech spojených se zpracováním ryb? Tento kurz je určen pro širokou veřejnost s důrazem na základní principy wellfare a zákona 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání. Prakticky si vyzkoušíte správnou manipulaci s rybami, jejich usmrcení a základní zpracování včetně popisu různých typů používaných nožů a jejich údržby. Délka kurzu je 5 hodin. Podrobné informace naleznete ZDE.

Zpracování ryb s certifikátem

Pokud byste rádi získali nejdůležitější podrobné informace o všem co se točí okolo zpracování ryb, máte jedinečnou příležitost. Kurz Vás seznámí s anatomií a morfologií rybího těla, jednotlivými způsoby zabíjení ryb v malém a provozním měřítku, fyzikálně-chemickými procesy probíhajícími ve svalovině po usmrcení ryb, vyzkoušíte si manipulaci a usmrcení kapra a pstruha, jejich základní zpracování, podmínky uchování včetně výpočtu potřebného množství ledu k dostatečnému zchlazení a další praktické dovednosti. Podrobné informace naleznete ZDE.

Zpracování ryb pro pokročilé
Je Vám kapr a pstruh málo, teorie Vás netáhne a chybí Vám praktický výcvik? Naši lektoři Vám dopřejí možnost vyzkoušet i něco jiného! Kurz navazuje na Základní kurz zpracování ryb. Jeho cílem je praktické osvojení základních i pokročilých úprav ryb jaké si zvolíte např. kapra, pstruha, platýze, lososa, makrely, tresky, štiky, candáta, sumce či sumečka a další... Součáístí jsou i pokročilé úpravy  (půlky, porce, filety, motýlkový řez, kanoový řez, stahování kůže). Délka kurzu 5 - 8 hodin. Podrobné informace naleznete ZDE.

Základy rybí gastronomie v kostce

Omrzel Vás smažený kapr v trojobalu a pstruh po mlynářsku? Vejděte s námi do světa pestrých možností a kombinací chutí! Základní přehled o tradičních i netradičních pokrmech a způsobech přípravy ryb získáte společně s notnou dávkou inspirace přímo od Ing. Eduarda Levého, nositele Kříže sv. Vavřince. Podrobné informace naleznete ZDE.

 Kudy k nám:
mapa
 Kontakty:
 Ing. Jan Kašpar
 +420 387 774 678
 
 Otevírací doba:
 čtvrtek 9:00 - 17:00
--------------------------------------------------
kniha levy